Tankolások kezelése a Correctben

A Correct szoftverben lehetőség van céges gépjárművek és azok használatából eredő költségeinek nyilvántartására. Az alábbiakban pontokra szedtük, hogyan tudja kezelni a Correctben a tankolásokat.

  1. A benzinkutakat fel kell venni a partnertörzsbe. Ha saját kút, akkor meg kell jelölni raktárnak. B – benzinkút partner csoportba kell őket sorolni.

  2. Az üzemanyag típusokat fel kell venni a termék törzsbe és U – üzemanyag termék csoportba kell sorolni.

  3. Amikor töltenek a saját kutakba, akkor arra a raktárra egy bejövő szállítólevéllel a kút készletére tesszük.

  4. A tankolásokat a Menetleveleknél kell felvezetni. A tankolás fülön a partner a kút ahol tankolt (saját vagy külső), a termék az amit tankolt, mennyiség amennyit tankolt. Ha a menetlevél mező ki van töltve, akkor vezényléskor behozza, amikor ez a menetlevél kerül rögzítésre. Ha saját kutat választottam ki, akkor mentéskor képződik egy szállítólevél, ami levonja a saját kút készletéről a terméket (üzemanyagot).

  5. Amikor megkapom a bejövő számlát, akkor Bejövő számla szállítólevélből menüpont alatt kell rögzíteni. Rádobom a bejövő szállítóleveleket, amik a saját kútba voltak töltve és kijelölöm a menetleveleket, amik külső kútnál lettek tankolva. A menetlevél tételeit a számlán beárazom, akkor az visszamentődik a menetlevélre is.

  6. Azokat a menetleveleket, amik saját kútból való tankolások utólag a számla megfelelő tételéhez lehet kötni (számla érkezésekor még nem biztos, hogy mind fel lett már használva). Számla menüpont alatt található Menetlevéllel nem összerendelt számlák lekérdezése menüpontnál lehet lekérdezni, melyik számla tételekhez nincs még menetlevél rendelve és a megfelelő számla tételre állva Shift+F8 billentyűkombinációra előjön egy ablak. Itt beárazhatom a menetleveleket és kijelölhetem, melyikből mennyi tartozik ahhoz a számla tételhez. Az ablak alján található Mind gomb sorban ráosztja a számla tétel mennyiségét a menetlevelekre, Törlés gomb pedig az összes kijelölést kiszedi. Rendben gombra amit beállítottam lementődik.

Széchényi 2020
Távsegítség kéréshez kérjük töltse le a megfelelő futtatható állományt a számítógépére és indítsa el!

Küldés Kilépés

Download IRMO app


Letöltés Kilépés