Szerver-karbantartási lehetőség az ITC Kft-nél

Az ITC Kft. tájékoztatást szeretne nyújtani egy közelmúltban történt hibáról, mely egyik partnerünket érintette.

Az hiba, amiről tájékoztatást szeretnénk nyújtani egy áramkimaradás okozta adatsérülési eset. A partner rendelkezett megfelelő szerverrel és mentőegységgel, valamint egy gyengébb teljesítményű, nem szerverhez javasolt szünetmentes tápegységgel. A szerver szabálytalanul leállt és megsérült az adatbázis.

Az áramkimaradás a partner napi tevékenységében több órás kiesést okozott annak ellenére, hogy az áramszünet csak pár percig tartott. A leállás következményei pénzben mérhetőek. Jelen esetben nagy mennyiségű, aznap becsomagolt romlandó áru nem került kiszállításra. A dolgozók túlóráztak továbbá az adatbázis javítási munkálata nagyobb költséggel járt, mint a megfelelő szünetmentes rendszer megvásárlása és telepítése.

Az ITC Kft. foglalkozik szerverek átalánydíjas karbantartásával, ami havi díj ellenében biztosítja a szervereken található kiszolgáló szoftverek verzió számaihoz kötődő biztonsági frissítéseket, valamint ellenőrizzük a mentések sikerességét és a merev lemezek állapotát. Ha hajlandóak áldozni a szünetmentes áramforrás korszerűsítésére úgy annak állapotáról is kapunk információkat online módon (pl. akkumulátor állapotáról, áramkimaradások naplózásáról és egyéb rendszerhibákról.)

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy egy esetleges adatbázis sérülés javítása több tízezer forint plusz költséget vonhat maga után és nem garantált a 100%-os visszaállítás lehetősége, amennyiben még adatmentéssel sem rendelkeztek.

Cégünk felkészült szakemberei szívesen állnak rendelkezésükre amennyiben további információra van szükségük. Remélem sikerült megfelelő tájékoztatást adnunk és felhívni a figyelmüket az informatikai rendszerük biztonságos működtetésére, és ezen információk birtokában könnyebben tudnak dönteni ezen irányú fejlesztések irányában.


Széchényi 2020
Távsegítség kéréshez kérjük töltse le a megfelelő futtatható állományt a számítógépére és indítsa el!

Küldés Kilépés

Download IRMO app


Letöltés Kilépés