Mobilra optimalizált weboldal

PDF számlázási rendszer

A mobileszközökre optimalizált honlap elkészítése mostanra már nem ajánlott, egyenesen kötelező. Hisz mindannyiunk zsebében ott lapulnak a mobil és okos eszközök, amik használatát szinte a járással együtt tanulja a most felnövő generáció. A Google pedig (ösztönzés gyanánt) ma már automatikusan hátrébb sorolja azokat a honlapokat, amik nem rendelkeznek mobilra optimalizált weboldallal. Ezeket a tényeket figyelmen kívül hagyni több mint felelőtlenség.

A Responsive mobiloptimalizálás

Az ITC Kft a responsive mobiloptimalizálást részesíti előnyben. Ez azt jelenti, hogy egy honlap készül, de más képet mutat a megjelenítő eszköz monitorméretéhez igazodva. Ez azért is jobb megoldás, mert így egyszerre készülhet a megrendelt honlap összes (számítógép, tablet, telefon) verziója. Többször kerestek már meg minket ezzel, így itt szeretnénk megemlíteni, hogy már kész honlaphoz nem lehetséges ezzel a módszerrel mobilverziót készíteni. Ez esetben egy teljesen új honlapot szükséges leprogramozni, hiszen már a kezdetektől jelen kell lennie a mobiloptimalizációnak a tervezésben.

Mitől más a mobilra optimalizált honlap?

A mobilon internetezők számára a letöltés gyorsasága ugyanúgy sarkalatos kérdés, mint egy asztali számítógép esetén. Bár ma már nagyon erős mobilinternet-csomagokra lehet előfizeti és a legtöbb helyen (kávézók, éttermek, de már sok vasúti vonalon is) WIFI elérhetőség is rendelkezésre áll, még mindig nem működik, hogy ugyanazokat a méretű képeket töltsék le, mint a számítógépes platformon.

A mobilra készült weblapnak tehát korlátoznia kell a megjelenő tartalmakat, hogy azok milyen méretűek legyenek, ezzel befolyásolva a letöltési időt. Ez akár azzal is járhat, hogy a tableten és mobilon kisebb méretű képet jelenít meg, vagy egyáltalán semmit se.

Összegezve tehát a mobilra optimalizált honlap tehát a tartalomnak és praktikusságra helyezi a hangsúlyt, nem a látványra.


Széchényi 2020
Távsegítség kéréshez kérjük töltse le a megfelelő futtatható állományt a számítógépére és indítsa el!

Küldés Kilépés

Download IRMO app


Letöltés Kilépés