Correct számlák, dokumentumok E-mail nyomtató használatával

Az I.T.C. Kft.-nél azon dolgozunk, hogy partnereink dolgos mindennapjait megkönnyítsük, ebben a szellemben fejlesztjük Correct vállalatirányítási rendszerüket is már sok-sok éve.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel egy olyan megoldást ajánlunk fel Önöknek, amellyel kiállított dokumentumait elektronikus úton juttathatja el partnerei részére. Ezt a szolgáltatást mindazon ügyfelünk részére kedvezményes áron ajánljuk, aki rendelkezik hatályos karbantartási szerződéssel.

 

A szolgáltatás menete a következő:

A Correctben elkészült dokumentumot egy e-mail nyomtatóra küldjük, ahol a dokumentum PDF nézete mellékletként csatolódik az e-mailhoz.

 

Az e-mail nyomtatónak három féle működési módja lehet:

  1. „MAPI” - Bármely, az ügyfél gépén előre telepített, beállított, MAPI kompatibilis levelezővel együtt működve (pl. Thunderbird). A partner törzsben rögzített e-mail címre, címekre megcímzett e-mailt a Correct átadja a külső levelezőnek, amely azt kiküldi. Mivel a Correctben nem mentődik az adatbázisba, csak a levelező alkalmazásban lehet az e-mailt visszakeresni.
  2. Correctbe épített levelező kliens – A működéshez nincs szükség külső levelező programra. A partner törzsben rögzített e-mail címre, címekre küldi ki a rendszer az elkészült dokumentumokat, a beépített levelező kliens segítségével. Az elkészített e-mail azonnal elküldésre kerül, nem mentődik az adatbázisba, ezért utólag nem visszakereshető.
  3. „Üzenő rendszer” - A levél bekerül a Correct üzenő alrendszerébe, ahonnét a beépített levelező kliens kiküldi. Mivel az e-mail az adatbázisba mentődik, így bármikor visszakereshető, a csatolt dokumentumok megtekinthetők, állapota ellenőrizhető. A levél kiküldése történhet azonnal, vagy hálózatos működés esetén (ha a technikai feltételek adottak) egy központi gépről.

Az B. és C. verziók estében több testre szabási lehetőség is választható:

  • Feladó személye (neve, emailcíme) eltérhet pl.: ha Kovács András van belépve Ő lesz a levél küldője, ha Kiss Ádám akkor Ő.  De használható egy előre beállított megnevezés is pl.: „Pénzügy”.
  • C esetben a levelek tárolása: sok levél esetén célszerű egy közös, minden felhasználó által elérhető hálózati tároló használata (több telephely esetén további beállítások szükségesek). Kevesebb levél esetén választható, hogy az adatbázisban tároljuk le az elküldött fájlokat, ez egy oldal esetén kb. 20 kB-al növeli meg az adatbázis méretét.

 

Szükséges technikai adatok:

Minden, ami egy átlagos levelező beállításához szükséges (SMTP kiszolgáló címe, levelezéshez használt portok, hitelesítési adatok, levél küldő emailcíme, jelszava. stb.)

 

Gyakran feltett kérdések:

Az email nyomtató segítségével kiküldött számlák elektronikus számlának minősülnek?

- NEM. Csak egy elektronikus úton kiküldött számlának, amelyet mindkét fél kinyomtatva könyvel le (mely nyomtatás kötelező elem).

A számla bélyegző és aláírás nélkül is érvényes?
- IGEN

A Correct képes EDI számát küldeni?

- IGEN, de ehhez egy külső szolgáltató is szükséges. Számos magyar EDI szolgáltatóval kompatibilis a Correct, jelenleg is zajlanak fejlesztések, hogy olyan szabványos rendszer alakítsunk ki, amely lehetővé teszi bármely EDI szolgáltatóval való kommunikációt. A fejlesztéseknek köszönhetően nem csak számlát küldeni, hanem rendeléseket is tudunk fogadni az EDI rendszeren keresztül.


Széchényi 2020
Távsegítség kéréshez kérjük töltse le a megfelelő futtatható állományt a számítógépére és indítsa el!

Küldés Kilépés

Download IRMO app


Letöltés Kilépés