ITC Kft.
menu Menü
Egyedi igények megvalósítása
Fejlesztés ERP
10 perc

Egyedi igények megvalósítása

Hogyan és miért keletkeznek egyedi igények?

Felhasználóink és a vállalkozások tevékenységének változatosságából adódik, hogy a Correct szoftver által biztosított rengeteg funkció és gyűjtött adattípus finomhangolásának szüksége merülhet fel, mely megvalósításához nélkülözhetetlen a programmódosítás. Ezen kérések helyes megoldásához szigorúan felügyelt és részletesen dokumentált folyamaton kell végighaladni, hogy a tökéletes megoldást nyújthassuk ügyfeleinknek. Az ilyen igények felmerülhetnek a szoftverhasználat közben gyűjtött tapasztalatok alapján, vagy akár már a vállalkozásnál történő bevezetés előtti egyeztetések folyamán.

Igényfelmérés

A folyamat kiindulópontja, amikor a felhasználónál felmerül egy funkcionalitást vagy felhasználói felületet érintő elvárás, mely dokumentációs kidolgozását az IT Support csapat végzi a szoftverfejlesztőkkel együttműködve. Előny, ha ebben a szakaszban a vállalkozás minden olyan kulcsembere rendelkezésünkre áll információkkal, akiket bármely formában érint a programmódosítás. A szükséges fejlesztési munkálatok és felmerülő kritikus kérdések mértékétől függően a felmérés két féle képpen történhet: a program kisebb részét és kevés felhasználóját érintő változtatások esetében akár online vagy telefonos kapcsolatfelvétel, míg a komplexebb megoldást igénylő szükségletek preferáltan személyes konzultációk formájában kerülnek részletes egyeztetésre. Az igény alapos felmérése és az ügyfél jóváhagyása után programozóink egy becsült ütemezést készítenek a fejlesztészhez, melynél figyelembe veszik a módosítás komplexitását és sürgősségét is. Konzultáció

Fejlesztési munkálatok

Szoftverfejlesztőink az egyeztetett ütemtervnek és igényfelmérésnek megfelelően elvégzik a szükséges módosításokat, amelyeket tartalmazó programverzió egy belső tesztelésen esik át, mielőtt felhasználóink éles helyzetben alkalmaznák azt. Mivel a rendszer rendkívül összetett és sokrétű, természetesen előfordulhatnak olyan apró hibák, melyek csak éles környezetben, valós szituációkban jelennek meg, ezek javítása első számú prioritás az új verzió bevezetését követő szakaszban.

Dokumentációk

Kiemelten fontos, hogy a teljes folyamat megfelelően dokumentálva legyen, az ötlettől az éles használatig. A rendelkezésre álló információk részletes egyeztetése, valamint az ügyfél által történő jóváhagyása előtt nem kezdődhet meg a fejlesztés. Összetettebb munkamenetet érintő módosítások esetén kezelési útmutató is készül, melynek célja a változások elsajátításának támogatása.

Fejlesztések átfutási ideje

A leendő vagy meglévő ügyfeleink által specifikált kérések megvalósítása komplex és több tényezőtől függő folyamat, amelynek átfutási ideje jelentős mértékben változhat. A projekt elkészülési idejét leginkább meghatározó tényező a programmódosítás mértéke.

Amennyiben csak kisebb módosításokra van szükség, a projekt gyorsan elkészülhet, akár néhány nap alatt is. Ellenkező esetben az átfutási idő hónapokat is jelenthet, ha a vállalat egyedülálló, összetett üzleti folyamatai jelentős szoftveres átdolgozást igényelnek, melyek mélyebb szoftverfejlesztői ismeretet és logikai tervezést követelnek meg, mint például az új modulok fejlesztése vagy meglévők integrálása.

Az előzővel szinte azonosan jelentős szerepet játszik a projektmenedzsment hatékonysága és a kommunikáció minősége. Egy alaposan kidolgozott és ütemezett projekt, ahol a feladatok világosan meghatározottak és a résztvevők közötti kommunikáció folyamatos, gyorsabban és gördülékenyebben halad. Ha a döntéshozatal lassú, vagy a kommunikáció hiányos, az a projekt késedelméhez vezethet, emellett az esetleges váratlan technikai kihívások, például integrációs problémák vagy rendszerhibák további késéseket okozhatnak, amelyeket megfelelő kockázatkezeléssel lehet minimalizálni.

Kapcsolat

Bármely, a szoftverrel kapcsolatos kérdés esetén keresse bátran kollégáinkat a Kapcsolat oldalon feltűntetett elérhetőségeinken! Szerezzen elsőként tudomást új megoldásainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre! A Correcttel kapcsolatos további részletek olvashatók a Termékek oldalon.

iratkozzon fel, amennyiben szeretne értesülni az új információkról

hourglass_empty Folyamatban..
cookie A weboldal sütiket használ. Többet szeretnék tudni.