PDF Számlázási Rendszer

PDF számlázási rendszer Az ITC Kft. 2016.06.01-től PDF formátumban továbbítja partnerei részére a szoftver karbantartásról szóló számlákat, a következők szerint:

Az adott számlázási időszakban a számla kiállítás napján küldünk egy hivatkozást tartalmazó értesítőt arról, hogy a számla elkészült. Erre a hivatkozásra kattintva szerverünkről letöltheti aktuális számláját. Rendszerünk naplózza az így letöltött számla elérést, így amikor a letöltés megtörtént, mi azt a számlát kézbesítettnek tekintjük. A PDF számla az ingyenes Acrobat Reader nevű szoftverrel olvasható. Amennyiben nehézsége vagy kérdése adódna a letöltéssel kapcsolatban, úgy kollégáinktól kérhet segítséget.

Nagyon fontos, hogy a fentiek alapján elküldött számla nem minősül elektronikus számlának*, így a vevő részéről mindenképpen szükséges a számlát kinyomtatni! A könyvelésbe az Önök által kinyomtatott számlát kell befogadni papír(!) alapon, nem pedig az e-mailben átküldött PDF fájlt!

Az így kinyomtatott számla aláírás és pecsét nélkül is hiteles.

(*A hatályos ÁFA tv. 259. § 5. pontja szerint csak az minősül elektronikus számlának, ha a számlát eleve e-számlaként állítják ki és úgy is fogadják be a könyvelésbe! A fenti példa alapján jól látható, hogy a számla kiállítása és a könyvelésbe történő befogadása is papír(!) alapon történik, ezért nem beszélünk ebben az esetben elektronikus számláról!)

Magában a számlában (annak tartalmában) nincs eltérés, csak annyi a különbség, hogy a számlát 2016.06.01.-től nem postai úton juttatjuk el partnereink részére, hanem e-mailben. Amennyiben valamilyen okból mégis ragaszkodna hozzá, hogy postai úton kapja meg a számlát, továbbra is tudjuk ezt a megoldást biztosítani, ebben az esetben azonban további kezelési költséget kell felszámolnunk, mely számlánként 500 Ft plusz költséget jelent.

2016.05.31.-ig még e-mailben és postai úton egyaránt elküldjük a számlákat!

Széchényi 2020
Távsegítség kéréshez kérjük töltse le a megfelelő futtatható állományt a számítógépére és indítsa el!

Küldés Kilépés

Download IRMO app


Letöltés Kilépés