2017 Online számlázás

2017 júliusától minden százezer forintnál nagyobb összegű adót tartalmazó számla adatai beérkeznek majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), mivel a cégek számlázását bekötik majd a NAV-hoz.

A gazdaságfehérítő intézkedés lényege, hogy az elektronikus számlázást összekötik a korábban bevezetett Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel (EKÁER). Emiatt jövő év közepétől a NAV nem csak a szállítás idejét, helyét, útvonalát tudja majd azonnal egy kamion esetében, hanem az ügyletről szóló számla tartalmát is, így azonnal látni lehet majd, ha a két gazdasági szereplő valójában csak papíron kötött üzletet, áfacsalás céljából.

A számlázás bekötése azért is jó a NAV-nak, mert egy cég kiürítése és eltűnése például gyorsabban az adóhatóság tudomására jut, nem csak az adóbevallások időszakában. A júliustól várhatóan beérkező nagy adatmennyiség feldolgozására a NAV már elkezdte a szükséges informatikai fejlesztéseket.

A CORRECT Ügyviteli és Vállalatirányítási Rendszerrel 2017-ben sem lesz ok aggodalomra, hiszen már a mostani adóhatósági adatexport funkció megvalósításakor is szem előtt tartja az online működés lehetőségét!


Széchényi 2020
Távsegítség kéréshez kérjük töltse le a megfelelő futtatható állományt a számítógépére és indítsa el!

Küldés Kilépés

Download IRMO app


Letöltés Kilépés